Dermatologie

Dermovate ung 25g
  • Dermovate ung 25g

Dermovate ung 25g

57,75 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Dermovate ung 25g

Quantity

Comanda acum!

Clobetasol

Clobetasolum

D07A D01 - Corticosteroid

Particularităţi farmacologice

Clobetasolul este un corticosteroid sintetic, derivat de prednisolon, cu acţiune glucocorticoidă foarte puternică şi mineralocorticoidă minimă, destinat uzului topic în tratamentul bolilor de piele. Are acţiune antiinflamatoare, antipruriginoasă şi vasoconstrictoare. Mecanismul acţiunii constă în vasoconstricţie şi inhibiţia sintezei colagenului. Dacă este aplicat pe suprafeţe extinse, în doze mari, timp îndelungat sau sub pansament ocluziv se absoarbe în cantităţi suficiente pentru a provoca efecte sistemice.

Indicaţii

Psoriazisul (cu excepţia formelor extinse), eczemele recalcitrante, lichenul plan, lupul eritematos discoid. Tratamentul de scurtă durată a dermatozelor pruriginoase moderate sau severe.

Utilizare terapeutică

Crema şi unguentul se aplică topic în strat subţire pe porţiunile afectate ale pielii de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de până la 2 săptămâni nedepăşind 50 g unguent pe săptămână. Loţiunea capilară se aplică pe pielea afectată a capului de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, în aceleaşi condiţii.

Supradozare

Efectele adverse (vezi mai jos) mai exprimate. Tratamentul constă în reducerea dozelor sau trecerea la un corticosteroid cu potenţă mai slabă.

Efecte adverse

Sindrom Cushing, hiperglicemie, glucozurie. În unele cazuri poate apare sindromul de sevraj, care poate fi tratat cu corticosteroizi administraţi peroral.

Contraindicaţii

Vârsta sub 12 ani, rosaceea, dermatita periorală, pruritul perianal şi genital, virozele cutane primare (herpes simplex, varicela), hipersensibilitatea la preparat, leziunile pielii infectate cu fungi sau bacterii, dermatozele copiilor sub un an, inclusiv dermatitele şi erupţiile de scutec.

Precauţii

În cazul suprainfecţiei se recurge la medicaţie antibacteriană sau antifungică, iar la apariţia iritaţiei pielii tratamentul trebuie suspendat. Pielea feţei, regiunilor inghinale şi axilare se atrofiază mai uşor şi trebuie păzită sau pacientul va fi supus unui control medical mai riguros. A se evita contactul cu ochii.

 

Specialităţi

Dermovate Cream (GlaxoSmithKline Export Limited, Marea Britanie)

Prezentare: Cremă 0,05%-25 g în tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Temperatura sub 300 С Sl. Cu prescripţie medicală.

Dermovate Ointment (GlaxoSmithKline Export Limited, Marea Britanie)

Prezentare: Unguent 0,05%-25 g în tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Temperatura sub 300 С Sl. Cu prescripţie medicală.

Dermovate Scalp Application (GlaxoSmithKline Export Limited, Marea Britanie)

Prezentare: Loţiune capilară 0,05%-25 ml în flacoane. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Temperatura sub 250 С Sl. Cu prescripţie medicală.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: