Arsuri şi combustii

Dexpantenol-Hemofarm ung 5% 30g
  • Dexpantenol-Hemofarm ung 5% 30g

Dexpantenol-Hemofarm ung 5% 30g

38,50 MDL
cu TVA

Dexpanthenol-Hemofarm ung 5% 30g

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Dexpantenol

Dexpanthenolum

A11H A30, D03A X03 - Vitamină, Cicatrizant

Particularităţi farmacologice

Dexpantenolul prezintă provitamină B5 care pătrunde uşor în piele, unde se transformă în acid pantotenic. Acesta intră în componenţa coenzimei A şi a Acetil-CoA care joacă un rol important în metabolismul celular. Acidul pantotenic este necesar pentru formarea şi regenerarea pielii şi mucoaselor.

Indicaţii

Soluţia (loţiunea) se utilizează pentru îngrijirea pielii uscate, în special după duşuri şi băi, pentru stimularea epitelizării pielii după microtraume, în iritarea pielii (de ex. după băile solare). Unguentul se foloseşte pentru profilaxia şi tratamentul ragadelor, fisurilor mameloanelor în perioada alăptării, intertrigourilor sugarilor, în ulcerele trofice, decubitusuri, fisuri, transplanturi de piele şi în eroziunile colului uterin.

Utilizare terapeutică

Se aplică topic pe regiunile afectate ale pielii o dată sau de câteva ori pe zi. Pentru profilaxia fisurilor mameloanelor se aplică după fiecare alăptare. Pentru îngrijirea pielii sugarilor se aplică după fiecare schimb de scutece. În eroziunile colului uterin - o dată sau de câteva ori pe zi.

Efecte adverse

Reacţii alergice cutanate în cazuri rare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat.

Interacţiuni

Poate prelungi efectul succinilcolinei.

 

Specialităţi

Bepanthen (F. Hoffmann-La Roche, Elveţia)

Prezentare: Unguent 5%-30g în tuburi. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Ferit de căldură. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Bepanthen (F. Hoffmann-La Roche, Elveţia)

Prezentare: Soluţie 5%-50ml în flacoane. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Ferit de căldură. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Pantenol (Mikrofarm, Ucraina)

Compoziţie: Dexpanthenolum 5 g, Vehiculum ad 100-130 g. Prezentare: Aerosol 116 g. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C. Statutul legal: Fără prescripţie medicală.

Pantenol Spray/Foam (Chauvin Ankerpharm GmbH, Germania)

Compoziţie: Dexpanthenolum 4,63 g, Vehiculum ad 100-130 g. Prezentare: Spumă dermatologică 100-130 g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura sub 250 C, loc uscat, ferit de lumină. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: