Boli ale sistemului cardiovascular

Mildronat Caps. 250 mg N40

143,95 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Mildronat Caps. 250 mg N40

Quantity

Comanda acum!

Mildronat

C04A X - Vasodilatator periferic

("Grindeks" SAP, Letonia)

Prezentare

Capsule 250 mg N 20, N 40 şi N 60.

Particularităţi farmacologice

Mildronatul este un analog al gama-butirobetainei, precursor al carnitinei. Inhibă sinteza acesteia, îi reduce concentraţia şi, ca urmare, reduce transportul transmembranar şi acumularea intracelulară a acizilor graşi neoxidaţi cu catenă lungă. În ischemie previne tulburările transportului de ATP şi stimulează glicoliza. Creşterea nivelului gama-butirobetainei conduce la dilatarea vasculară. În infarctul de miocard reţine necroza ţesutului, reduce perioada de restabilire. În insuficienţa cardiacă ameliorează contratilitatea miocardului şi toleranţa la efortul fizic. Stimulează capacitatea de muncă fizică şi intelectuală. Măreşte imunitatea celulară şi umorală. Înlătură sindromul de abstinenţă alcoolică.

Indicaţii

Angina pectorală, infarctul de miocard, insuficienţa cardiacă cronică, cardialgia pe fond de distrofie a miocardului, tulburările circulatorii encefalice, micşorarea capacităţii de muncă, efortul fizic.

Utilizare terapeutică

În angina pectorală stabilă, iniţială câte 1 capsulă de 3 ori pe zi timp de 3-4 zile, apoi câte o capsulă de 2 ori pe săptămână timp de 1-1,5 luni. În angina pectorală instabilă şi infarct de miocard câte 5-10 ml i.v. o dată pe zi, mai departe ca în angina pectorală stabilă. În cardialgie câte 1 capsulă de 2 ori pe zi. În dereglările circulatorii encefalice acute câte 5 ml i.v. o dată pe zi, în cele cronice câte 5 ml i.m. o dată pe zi sau câte o capsulă de 1-3 ori pe zi. Pentru creşterea capacităţii de muncă câte o capsulă de 4 ori pe zi timp de 10-14 zile. Pentru sportivi câte 2-4 capsule de 2 ori pe zi înainte de antrenament (în prima jumătate a zilei) timp de 14-21 zile înainte de competiţii şi 10-14 zile în timpul lor.

Efecte adverse

Dispepsie, excitaţie, tahicardie, hipotensiune arterială, prurit.

Contraindicaţii

Leziunile organice ale SNC.

Interacţiuni

Potenţează acţiunea nitroglicerinei, nifedipinei, beta-blocantelor şi altor antihipertensive şi coronarodilatatoare, glicozidelor cardiace.

Precauţii

Administrarea concomitentă a antihipertensivelor şi coronarodilatatoarelor.

Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare: Temperatura camerei, loc uscat. Sl. Cu prescripţie medicală.

 

Specialităţi

Mildronat (Grindex, Letonia)

Prezentare: Soluţie injectabilă 10% - 5 ml în fiole N 10. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura camerei. Sl. Cu prescripţie medicală.