Candidoză

Bifunal crema 30g 1%
  • Bifunal crema 30g 1%

Bifunal crema 1% 30g

28,88 MDL
cu TVA
Bifunal crema 30g 1%
Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Bifonazol

Bifonazolum

D01A C10 - Antifungic pentru uz topic

Particularităţi farmacologice

Antifungic cu spectru larg, derivat de imidazol. Activ faţă de dermatofiţi, levuri, inclusiv Candida, mucegaiuri şi alte specii de fungi (Malassezia furfur), Corynebacterium minutissium şi Pityrosporum orbiculare. Inhibă sinteza ergosterinei, necesare pentru buna funcţionare a membranei fungice, modifică structura şi proprietăţile membranei, conduce la pieirea celulei fungice. În combinaţie cu carbamida se utilizează în tratamentul onichomicozelor. Şamponul se foloseşte pentru profilaxia şi tratamentul dermatozelor fungice, în special pityriasis versicolor, şi dermatitei seboreice

Indicaţii

Candidozele superficiale, pityriasis versicolor, erithrasma, onichomicozele, dermatita seboreică.

Utilizare terapeutică

Crema se aplică în strat subţire pe suprafeţele afectate ale pielii şi se fricţionează. Doza pentru o suprafaţă egală cu a unei palme este de 5 mm cremă sau 3 picături soluţie o dată pe zi (seara) timp de 2-4 săptămâni. În onichomicoză pe unghie se aplică un strat de cremă din setul pentru unghii, se acoperă cu emplastru şi se bandajează pentru 24 ore. După îndepărtarea emplastrului unghia se ţine în apă caldă timp de 1 min. şi stratul ramolit al unghiei infectate se îndepărtează cu piuliţa. Unghia se usucă şi pe ea se aplică din nou cremă şi se acoperă cu emplastru. Durata tratamentului până la îndepărtarea completă a unghiei este de 7-14 zile. După îndepărtarea unghiei tratamentul se prelungeşte 4 săptămâni. Este posibilă încă o cură. Şamponul: În dermatita seboreică se aplică topic o dată pe zi timp de 5 zile, în scopuri profilactice - o dată pe zi timp de 1-2 săptămâni. În Pityriasis versicolor se aplică de 2 ori pe zi timp de 1-2 săptămâni. În profilaxia de primăvară - o dată pe zi timp de 3 zile.

Efecte adverse

Iritaţia pielii în locul aplicării, usturime şi înţepături. În tratamentul onichomicozelor sunt posibile reacţii cutanate periungveale: iritaţie, maceraţie, descuamare, dermatită de contact. Reacţii alergice la pacienţii predispuşi.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la bifonazol.

Precauţii

Copiii sub 1 an (numai cu control medical).

 

Specialităţi

Bifonal-gel (Zdorovia, Ucraina)

Prezentare: Gel 1% 15 g în tub de aluminiu. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 10-200 C. Statutul legal: Fără prescripţie medicală.

Bifonazol SL cream (Slovakofarma, Slovacia)

Prezentare: Cremă 10 mg/1 g - 15 g, 20 g şi 30 g în tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de  lumină. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Bifonazol SL shampoo (Slovakofarma, Slovacia)

Prezentare: Şampon 10 mg/ml 60 ml, 100 ml, 150 ml şi 200 ml. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de lumină. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Bifunal (Balkanpharma-Razgrad A.D., Bulgaria)

Prezentare: Cremă 1% 30 g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura sub 250 C. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Mycospor (Bayer, Germania)

Prezentare: Cremă 1 %-15 g în tuburi. Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare: Temperatura camerei. Sl. Cu prescripţie medicală.

Mycospor (Bayer, Germania)

Prezentare: Soluţie pentru uz extern 1%-15 ml în flacoane. Tv:5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Temperatura camerei. Sl. Cu prescripţie medicală.

Mycospor (Bayer, Germania)

Compoziţie: Bifonazolum 10 mg, Carbamidum 400 mg, Vehiculum ad 1g. Prezentare: Cremă în set pentru unghii 10 g. Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare:  Lista B. Temperatura camerei. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: