Dermatologie

Nidoflor crem 15g
  • Nidoflor crem 15g

Nidoflor crem 15g

40,95 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Nidoflor crem 15g

Quantity

Ultimele produse in stoc

Nidoflor

D07C B01 - Antiinflamator, antifungic şi antibacterian

(S.C. Antibiotice S.A., România)

Compoziţie

Triamcinoloni acetonidum 100 mg, Neomycini sulfas 382 mg, Nystatinum 10.000.000 UI, Excipiens ad 100 g.

Prezentare

Cremă 15 g în tub.

Particularităţi farmacologice

Nistatina este un antibiotic fungistatic şi fungicid, lipsit de activitate antibacteriană. Este activ faţă de Candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histoplasma capsulatum, unele blastomicete şi Sporotrichum. Se leagă de sterolii din membrana celulară micotică, împidicând-o să funcţioneze ca barieră selectivă, permiţând astfel pierderea de componente celulare esenţiale. Neomicina este un antibiotic aminoglicozidic activ faţă de diferite tulpini de germeni gram-pozitiv şi gram-negativ aerobe. Transportată prin membrana celulară bacteriană, se fixează de o proteină receptor specifică din subunitatea 30S a ribozomilor bacterieni. Aceasta are drept consecinţă inhibarea sintezei proteice prin împiedicarea iniţierii formării peptidelor, prin citirea greşită a codului genetic şi prin desfacerea poliribozomilor în monozomi nefuncţionali. Triamcinolonul este un glucocorticoid de sinteză pentru uz topic cu acţiune antiinflamatoare, antipruriginoasă şi antialergică.

Indicaţii

Intertrigo de natură bacteriană, candidozică sau mixtă, perionichiile şi dermitele alergice de contact, bacteriene sau candidozice.

Utilizare terapeutică

Crema se aplică în strat subţire pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, masând uşor, circular, pentru a favoriza pătrunderea cremei.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reacţii de intoleranţă (foarte rar), manifestări alergice la neomicină şi de hipercorticism în cazul aplicării cremei pe suprafeţe mari sau timp îndelungat.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat, tuberculoza, virozele cutanate (inclusiv Herpes simplex), leziunile ulceroase, acneea, acneea rozacee, aplicarea palpebrală (risc de glaucom), vârsta sub 2 ani (risc de absorbţie a neomicinei şi ototoxicitate).

Interacţiuni

Nu sunt.

Precauţii

În cazul apariţiei infecţiei cu germeni rezistenţi la neomicină se va întrerupe utilizarea produsului şi se va institui antibioterapia sistemică, se vor aplica măsurile de igienă locală, se va menţine zona afectată cât mai uscată posibil. Trebuie evitat contactul cremei cu ochii.

Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura sub 250 C. Statutul legal: Fără prescripţie medicală.