Dermatologie

Lorinden C ung 15g
  • Lorinden C ung 15g

Lorinden C ung 15g

0,00 MDL
cu TVA

Lorinden C ung 15g

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Lorinden C

D07B B01 - Corticosteroid cu antiseptic

(Jelfa, Polonia)

Compoziţie

Flumethasonum 0,2 mg, Clioquinolum 30 mg, Vehiculum ad 1g.

Prezentare

Unguent 15 g în tuburi.

Particularităţi farmacologice

Flumetasonul este un derivat difluorurat de cortison cu acţiune antiinflamatoare, antialergică şi antipruriginoasă moderat puternică. Cliochinolul este activ faţă de majoritatea bacteriilor gram-pozitive, gram-negative şi fungi. Unguentul se utilizează după liniştirea fazei acute a proceselor inflamatorii şi alergice (în prima fază se recomandă cremele).

Indicaţii

Bolile purulente ale pielii, impetigo vulgar, bolile alergice cutanate şi complicaţiile lor purulente, rebele la alte preparate de acest gen, lichenul herpetiform, eczema, dermatita seboreică, eritemul, eritrodermia, îndeosebi asociate cu infecţii secundare.

Utilizare terapeutică

În bolile inflamatorii, după depăşirea fazei acute, unguentul se aplică topic în strat subţire de 2 ori pe zi sau în pansament impermeabil până la dispariţia fenomenelor morbide. În leziunile extinse preparatul trebuie utilizat numai până la 3 săptămâni.

Efecte adverse

Eczemă de contact, reacţii alergice îndeosebi la persoanele sensibile sau cu boli alergizante ca eczema sau ulcerul gambei. La pacienţii cu acne rosacea pot apărea, în tratamentul de durată, reacţii eritematoase sau papuloase rezistente la orice remediu. Acnee poststeroidală, purpura, teleangiectazii, atrofierea pielii. Dermatită periorală. Uscăciunea gurii cu hipopigmentaţie.

Contraindicaţii

Tuberculoza pielii, bolile virale ale pielii, modificările pielii produse de sifilis sau vaccinuri, neoplaziile şi stările precanceroase ale pielii, hipersensibilitatea la corticosteroizi.

Precauţii

În timpul sarcinii preparatul poate fi aplicat numai pe suprafeţe limitate ale pielii. Atenţie în dermatomicoze.

Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 8-150 C. Statutul legal: Fără prescripţie medicală.