Dermatologie

Sinaflan 0.025% 10 g ung (Altaivitamini)
  • Sinaflan 0.025% 10 g ung (Altaivitamini)

Sinaflan 0.025% 10 g ung (Altaivitamini)

16,50 MDL
cu TVA

Sinaflan 0.025% 10 g ung (Altaivitamini)

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Fluocinolon acetonid

Fluocinoloni acetonidum

D07A C04 - Corticosteroid

Particularităţi farmacologice

Glucocorticosteroid puternic cu acţiune antiinflamatoare, antialergică, antiexudativă, antipruriginoasă şi vasoconstrictoare. Mecanismul acţiunii antiinflamatoare topice este neclar, însă există o strânsă corelaţie între acţiunea vasoconstrictoare şi cea antiinflamatoare. Transcutan se absoarbe slab, însă procesul depinde de integritatea barierei epidermale, excipientul utilizat şi folosirea bandajului ocluziv care poate creşte rata absorbţiei transcutane şi totuşi se recomandă în tratamentul dermatozelor rezistente.

Indicaţii

Eczemele de diversă geneză, dermatita de contact, neurodermita, dermatita seboreică, psoriazisul, lichenul ruber plan, lupusul eritematos discoid, arsurile de gradul I, arsurile solare, muşcăturile de insecte.

Utilizare terapeutică

Se aplică în strat subţire pe porţiunile lezate ale pielii de 2-4 ori pe zi, în dependenţă de severitatea leziunilor. Pe porţiunile piloase se aplică după îndepărtarea părului pentru a favoriza un contact mai bun cu pielea. În tratamentul formelor recalcitrante de psoriazis se recomandă pansament ocluziv. În cazul când sub pansament se dezvoltă infecţii, se recomandă combinaţii de fluocinolon cu antiseptice sau antibiotice (antibacteriene sau antifungice).

Supradozare

Administrat în doze excesive, pe suprafeţe extinse, timp îndelungat sau sub pansament ocluziv poate provoca efecte sistemice manifestate prin sindrom Cushing, hiperglicemie, glucozurie şi alte semne de hipercorticism. În aceste cazuri se reduc dozele sau se trece la un corticosteroid cu potenţă moderată, sau se suspendă preparatul.

Efecte adverse

Acnee, purpură vasculară poststeroidiană, teleangiectazii, iritaţie, prurit, xerodermie, striuri, dermatită periorală, hipertrichoză, hirsutism, infecţii secundare ale pielii lezate. În aplicarea unor doze mari sau pe suprafeţe extinse sau timp îndelungat sunt posibile efecte sistemice.

Contraindicaţii

Sarcina, bolile bacterine, virale, fungice, tuberculoza cutană, manifestările sifilitice cutane, neoplaziile pielii, hipersensibilitatea la preparat.

Interacţiuni

Nu au fost semnalate. Este compatibil cu preparatele antibacteriene.

Precauţii

Preparatul poate exacerba acnea banală sau rozacee. Sugarii şi fetele de vârstă pubertară. După sistarea tratamentului, în unele cazuri pot apărea simptome de dependenţă. În acest caz se trece la un preparat oral dozele căruia se reduc gradual. A se evita contactul cu ochii. Pansamentul ocluziv se aplică numai de medic. Sarcina (se utilizează numai în cazuri excepţionale). Lactaţia.

 

 

 

 

Specialităţi
Flucinar (Jelfa , Polonia)

Prezentare: Unguent 0,025%-15 g în tuburi. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B, loc răcoros. Sl.Cu prescripţie medicală.

Flucinar (Jelfa, Polonia)

Prezentare: Gel 0,025%-15g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Lista B, loc răcoros. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinaflan (Combinatul chimico-farmaceutic “Acrihin”, Rusia)

Prezentare: Unguent 0,025 %-10 g în tuburi. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc uscat şi răcoros. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinaflan (UPM Borisov, Belarus)

Prezentare: Unguent 0,025 %-15 g în flacoane. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc uscat şi răcoros. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinaflan 0,025 % (Nijfarm, Rusia)

Prezentare: Unguent 0,025 %-15 g în tuburi. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc uscat şi răcoros. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinoderm (ICN Jugoslavija, Yugoslavia)

Prezentare: Gel 25 mg/100g în tuburi a 30g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc răcoros, ferit de lumină. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinoderm (ICN Jugoslavija, Yugoslavia)

Prezentare: Unguent 25mg/100g în tuburi a 15g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc răcoros, ferit de lumină. Sl. Cu prescripţie medicală.

Sinoderm (ICN Jugoslavija, Yugoslavia)

Prezentare: Cremă 25mg/100g în tuburi a 15g. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc răcoros, ferit de lumină. Sl. Cu prescripţie medicală.

Synaflan 0,025% (S.A. Brânţalov-A, Rusia)

Prezentare: Unguent 0,025% 15 g în tuburi de aluminiu. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc uscat şi răcoros, inaccesibil pentru copii. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: