ORL

Pinosol Ung. nazal 10 g N1
  • Pinosol Ung. nazal 10 g N1

Pinosol Ung. nazal 10 g N1

25,75 MDL
cu TVA
Pinosol Ung. nazal 10 g N1
Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Pinosol

R01A X - Preparat nazal

(Slovakofarma, Slovacia)

Compoziţie

Pini sylvestris oleum 3,752 g, Menthae piperitae oleum 1 g, Eucalypti oleum 0,5 g, Thymolum 32 mg, Azulenum 20 mg, Tocopheroli acetas 1,7 g, Aditiva et Vehiculum ad 100 g.

Prezentare

Cremă nazală şi unguent nazal în tuburi a 10 g. Picături nazale 10 ml în flacoane-picătoare.

Particularităţi farmacologice

Componentele unguentului îi determină proprietăţile lui antiseptice (mentolul, timolul, uleiul de pin şi eucalipt), hiperemiante (datorite eliminării de bradichinină şi altor mediatori tisulari) şi cicatrizante (tocoferolul).

Indicaţii

Rinitele acute şi cronice atrofice sau hipertrofice, starea după operaţiile din cavitatea nazală şi tamponada nasului. Laringitele, traheitele, bronşitele.

Utilizare terapeutică

Puţin unguent (un cilindru de aproximativ 0,5 cm) de 3-4 ori pe zi în fiecare meat nazal. Se introduce mai profund cu un tampon de vată şi apoi se extinde pe mucoasa nazală prin apăsarea pe aripile nasului. Câte 2-3 picături în fiecare meat nazal, iniţial fiecare oră, apoi mai rar, repetând procedura de câteva ori pe zi. Pentru inhalaţii se utilizează de 2 ori pe zi: 2 ml de preparat se diluează în 1 litru apă fierbinte şi se inhalează. Pentru copiii peste 2 ani câte 1-2 picături de 3-4 ori pe zi sau preparatul se introduce pe un tampon de vată. Pentru copiii de 1-2 ani se folosesc numai pe tampoanele de vată.

Supradozare

Pericolul supradozajului este minim. Numai la copiii sub 2 ani unguentul poate nimeri în căile respiratorii în urma unei inspiraţii bruşte.

Efecte adverse

Prurit, usturime, hiperemie sau congestie a mucoasei nazale.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la componentele preparatului, rinita alergică, vârsta sub 1 an.

Precauţii

A se evita contactul unguentului cu ochii.

Termen de valabilitate: 2 ani, pentru picături 4 ani. Condiţii de conservare: Ferit de lumină, temperatura 15-250 С Sl. Fără prescripţie medicală.