Reflux-esofagită

Aprazol caps 30mg N14
  • Aprazol caps 30mg N14

Aprazol caps 30mg N14

53,90 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Aprazol caps 30mg N14

Quantity

Ultimele produse in stoc

Lansoprazol

Lansoprazolum

A02B C03 - Inhibitor al pompei de protoni, Antiulceros

Particularităţi farmacologice

Lansoprazolul, derivat de benzimidazol, un agent antisecretor şi antiulceros, inhibă selectiv pompa de protoni a celulelor parietale gastrice şi secreţia de acid clorhidric, atât bazală, cât şi stimulată. Nu modifică secreţia pepsinei şi nici motilitatea gastrică. Este activ contra Helicobacter pylori datorită inhibiţiei ureazei acestei bacterii, însă pentru eradicarea infecţiei trebuie utilizat în combinaţie cu antibiotice.

Indicaţii

Ulcerul gastric şi duodenal, reflux-esofagita, sindromul Zollinger-Ellison.

Utilizare terapeutică

În ulcerul duodenal câte 30 mg o dată pe zi timp de 4 săptămâni înainte de masă. În ulcerul gastric câte 30 mg o dată pe zi timp de 4 săptămâni, la necesitate până la 6-8 săptămâni. În reflux-esofagită (esoagită erozivă) câte 30 mg o dată pe zi timp de 4-8 săptămâni, în unele cazuri plus încă 8 săptămâni.  În sindromul Zollinger-Ellison doza iniţială este de câte 60 mg o dată pe zi, apoi crescută până la 120-180 mg/zi. Dacă doza depăşeşte 90 mg/zi, se va administra în 2 prize egale, dimineaţa şi seara. Pentru eradicarea infecţiei cu Helicobacter pylori se recomandă triterapie sau biterapie. În triterapie: Lansoprazol câte 30 mg de 2 ori pe zi înainte de sau după mese împreună cu claritromicină 500 mg de 2 ori pe zi şi amoxicilină câte 1000 mg de 2 ori pe zi timp de 14 zile. În biterapie: Lansoprazol câte 30 mg de 2 ori pe zi şi claritromicină câte 500 mg de 3 ori pe zi, la intervale de 8 ore, timp de 14 zile. În ambele scheme după această perioadă de 14 zile terapia cu lansoprazol va continua încă 2 săptămâni, necesare pentru cicatrizarea ulcerului.

Supradozare

În caz de supradozare se recomandă terapie simptomatică şi suportivă. Hemodializa este ineficientă, antidot nu există.

Efecte adverse

Greţuri, diaree sau constipaţie, flatulenţă, rash, cefalee.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat.

Interacţiuni

Lansoprazolul creşte clearance-ul teofilinei şi doza acesteia trebuie ajustată. Sucralfatul scade absorbţia lansoprazolului şi acesta trebuie administrat cu 30 min înainte de sucralfat. Reduce absorbţia ketoconazolului, esterilor ampicilinei, sărurilor dr fier şi a digoxinei.

Precauţii

În timpul gravidităţii poate fi utilizat numai este absolut necesar. În insuficienţa sau ciroza hepatică doza nu trebuie să depăşească 30 mg/zi.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: