Retardarea psihica a copiilor

Pantotin caps 500 mg N40
  • Pantotin caps 500 mg N40

Pantotin caps 500 mg N40

187,00 MDL
cu TVA

Pantotin caps 500 mg N40

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

PANTOTIN


capsule

Compozitia preparatului:
1 capsula contine:
hopantotenat de calciu - 250 mg sau 500 mg;

Proprietati farmacologice:
Remediu nootrop, poseda proprietati neurometabolice, neuroprotectoare si neurotrofice. Preparatul actioneaza asupra complexului GABA-B-receptor, sporeste rezistenta celulelor cerebrale la hipoxie si influenta remediilor toxice, stimuleaza procesele anabolice in neuroni, asociaza actiunea sedativa moderata cu un efect stimulator usor. Manifesta actiune anticonvulsivanta, reduce excitabilitatea motorie cu reglarea concomitenta a comportamentului. Sporeste capacitatea de munca psihica si fizica.
Preparatul determina inhibitia reflexului patologic crescut al vezicii urinare si tonusul detrusorului.

Indicatii terapeutice:
Insuficienta cerebrovasculara, determinata de modificarile aterosclerotice ale vaselor cerebrale, dementa senila (formele incipiente), leziunile cerebrale organice reziduale la adulti si varstnici, insuficienta cerebrala organica la pacientii cu schizofrenie, hiperchineziile extrapiramidale la pacientii cu afectiuni ereditare ale sistemului nervos central (coreea Huntington, distrofia hepatocerebrala, boala Parkinson etc.), sechele dupa neuroinfectii, encefalita postvaccinala, traume cranio-cerebrale (in cadrul terapiei complexe), sindromul neuroleptic extrapiramidal (hiperchinetic si achinetic) ca corector al actiunii adverse a remediilor antipsihotice (neuroleptice) si cu scop profilactic concomitent cu neurolepticele ca „terapie de acoperire"; epilepsia (in caz de incetinire a proceselor psihice concomitent cu remediile anticonvulsivante). Suprasolicitari psihoemotionale, scaderea capacitatii de munca fizica si intelectuala (cresterea concentratiei atentiei si capacitatii de memorizare). Dereglarile de mictiune: enurezis nocturn si diurn, polachiurie, tenesme urinare impetuoase (adulti si copii de la 2 ani).
Copii: encefalopatia perinatala, retardul mintal (retinerea dezvoltarii psihice, vorbirii, motorii sau asocierea lor), paralizia cerebrala infantila, balbaiala (preponderent forma clonica), epilepsia (in cadrul terapiei complexe cu remediile anticonvulsivante, indeosebi in accesele polimorfe sau petit mal). 
Doze si mod de administrare:
Pantotin se administreaza intern peste 15-30 minute dupa luarea mesei.
Pentru adulti doza medie la o priza constituie 500-1000 mg, nictemerala -1500-3000 mg.
Pentru copii doza medie la o priza constituie 250-500 mg, nictemerala -750-3000 mg.
Cura de tratament - de la 1 pana la 4 luni, in unele cazuri - pana la 6 luni. Peste 3-6 luni e posibila repetarea curei de tratament.
Luand in consideratie actiunea nootropa a preparatului, el se administreaza in prima jumatate a zilei.
In schizofrenie (in asociere cu neurolepticele, antidepresivele, tranchilizantele) adultilor preparatul se indica in doza de la 500 mg pana la 3000 mg pe zi. Cura de tratament - 1-3 luni.
In sechele dupa neuroinfectii si traume cranio-cerebrale adultilor se indica cate 250 mg de 3-4 ori pe zi.
Pentru restabilirea capacitatii de munca in caz de suprasolicitari si stari astenice, determinate de varsta inaintata, preparatul se indica cate 250 mg de 3 ori pe zi.
In epilepsie (in asociere cu remediile anticonvulsivante) adultilor se indica cate 500-1000 mg de 3-4 ori pe zi, copiilor - cate 250-500 mg de 3-4 ori pe zi, zilnic timp indelungat (pana la 6 luni).
In calitate de corector in sindromul neuroleptic (efect advers al remediilor neuroleptice) Pantotin se indica la adulti cate 500-1000 mg de 3 ori pe zi, la copii - cate 250-500 mg de 3-4 ori pe zi. Cura de tratament constituie 1-3 luni.
In hiperchinezii la adulti preparatul se indica cate 1500-3000 mg pe zi zilnic timp de 1-5 luni, la copii - cate 250-500 mg de 3-4 ori pe zi timp de 1-4 luni.
Copiilor in retard mintal Pantotin se indica cate 500 mg de 4-6 ori pe zi timp de 3 luni, in retinere de dezvoltare a vorbirii - cate 500 mg de 3-4 ori pe zi timp de 2-3 luni.
In dereglarile de mictiune preparatul se indica de 2-3 ori pe zi adultilor cate 500-1000 mg (doza nictemerala - 2-3 g), copiilor - cate 250-500 mg (doza nictemerala - 25-50 mg/kg). Cura de tratament depinde de severitatea afectiunii si efectul terapeutic si poate sa se prelungeasca de la 2 saptamani pana la 3 luni.

Reactii adverse:
Reactii alergice (rinita, conjunctivita, eruptii cutanate). In acest caz administrarea preparatului se sisteaza.
Sunt posibile dereglari ale somnului sau somnolenta, acufene. Aceste simptome de obicei sunt de scurta durata si nu necesita sistarea administrarii preparatului.

Contraindicatii:
Hipersensibilitatea la preparat, insuficienta renala acuta, sarcina (I trimestru).

Supradozaj:
Simptome: exacerbarea reactiilor alergice.
Tratament: lavaj gastric, carbune activat, terapie simptomatica.

Interactiuni cu alte medicamente:
Prelungeste actiunea barbituricelor, intensifica efectele remediilor anticonvulsivante si nootrope, actiunea anestezicelor locale (procaina). La administrarea concomitenta a Pantotinului si preparatelor care manifesta actiune stimulatoare asupra SNC are loc o intensificare reciproca a efectului stimulant. Preintampina reactiile adverse ale fenobarbitalului, carbamazepinei, remediilor antipsihotice (neuroleptice). Actiunea acidului hopantenic se intensifica in asociere cu glicina, xidifonul.

Acest medicament se elibereaza cu prescriptie medicala.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: