Alte boli şi stări de discomfort

Escapelle tab 1.5mg N1
  • Escapelle tab 1.5mg N1

Escapelle tab 1.5mg N1

237,65 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Escapelle tab 1.5mg N1

Quantity

Ultimele produse in stoc

Administrare si actiune

Astfel, pentru a nu suporta consicintele neplăcute, se poate lua o pastilă în care doza de hormoni să fie calculată special pentru a asigura protectia “post factum” de o sarcină nedorită. Preparatul companiei “Gedeon Richter” cu denumirea sugestivă “Escapelle” este acel colac de salvare în situatii de urgentă. Escapelle este un produs care contine 1,5 mg de levonorgestrel - hormonul sintetic care intră în componenta contraceptivelor. Această doză de levonorgestrel provoacă încetenirea procesului de ovulatie, în cazul în care actul sexual a avut loc în faza preovulatorie, adică în faza celui mai înalt risc a fecundatiei si inactivează spermatozoizii. Mai mult ca atât, acesta impiedica implantarea ovulului fecundat de spermatozoid în uter. Escapelle nu vai mai fi eficient după implantare, si anume din această cauză e atât de importantă administrarea pastilei nu mai târziu de 72 de ore de la actul sexual neprotejat. Eficacitatea preparatului scade cu fiecare oră, însă, în cazul respectării tuturor regulilor de luare a acestuia, riscul de a rămâne însărcinată este în mediu de 1,1%.

Efecte secundare si contraindicatii
Escapelle este aprobat de către experţii Organizatiei Mondiale a Sănătaţii şi este recomandat de a fi utilizat cu scop de contracepţie de urgenţă în orice perioadă a vieţii reproductive de la adolescenţă până la menopauză, inclusiv şi perioada alăptării la sân, datorită eficacităţii sale înalte, dar în acelaş timp cu toxicitate minimă şi efecte secundare rare. Uneori pot apărea greţuri, vărsături, dureri în regiunea inferioară a abdomenului, « rigiditate » mamara, diaree, cefalee. După administrarea preparatului Escapelle rareori apar tulburări al ciclului menstrual, cu toate că menstruatia poate începe cu 1-2 zile mai devreme sau mai târziu. Administrarea pastilei este contraindicată pesoanelor alergice la unul din componentele preparatului, celor care suferă de boli de ficat, deoarece metabolismul levonorgestrelului se petrece în ficat, tromboze venoase, femeilor însărcinate si celor în perioada pubertătii. După administrarea Escapelle si înaintea următoarei menstruatii este strict indicat de a folosi în mod regulat o metodă contraceptivă aditională, fie prezervative, diafragma sau spermicide. Nu se recomandă luarea pastilei mai des decât o dată în 3-6 luni.

Măsură de urgentă si nu de rutină

Este important de subliniat faptul că această metoda de contraceptie este o măsură de urgentă si nu de rutină, cu scopul de a preveni o sarcina nedorită în cazuri exceptionale. Aici se are în vedere violul, act sexual întâmplător si esecul măsurilor de contraceptie folosite - deplasarea diafragmei, întreruperea administrării regulate a contraceptivelor orale, deteriorare a prezervativului. Pastila de a doua zi poate fi luată doar în cazuri de urgentă, si desigur nu poate fi folosită deseori pentru că reprezintă un soc hormonal pentru organism si deloc nu protejează împotriva bolilor sexual transmisibile. Însă, fiind unica alternativă preferabilă interventiei chirurgicale, adică avortului, aceasta este indispensabilă.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: