Stări de răceală

Jox spray 30ml
  • Jox spray 30ml

Jox spray 30ml

62,90 MDL
cu TVA

Jox 30ml sprei

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Jox Spray

R02A A15 - Antiseptic şi antiinflamator oro-faringian

(IVAX, Cehia)

Compoziţie

Povidon-iodidum 2,55 g, Allantoinum 30 mg, Excipiens ad 30 ml.

 

Prezentare

Spray 30 ml.

 

Particularităţi farmacologice

Polividon-iodul la interacţiunea cu pielea şi mucoasele elimină iod care, la rândul său, îşi manifestă acţiunea dezinfectantă. Alantoina are proprietăţi antiinflamatoare.

Indicaţii

Angina catarală, foliculară, lacunară, tratamentul concomitent cu antibiotice al anginelor streptococice, tonsilitele acute şi cronice, laringitele, glositele, aftele, gripă în perioada incipientă.

Utilizare terapeutică

După îndepărtarea căpăcelului se îmbracă aplicatorul şi se apasă pe el de 2-3 ori pentru ca soluţia să intre în pulverizator. Tubul aplicatorulгш se introduce în gură (2-3 cm), se închide gura, se reţine respiraţia şi se apasă pe căpăcel pentru o irigaţie în dreapta şi alta în stânga. Procedura se repetă de 2-4 ori pe zi, iar la necesitate la fiecare 4 ore. Înainte şi după utilizare aplicatorul se spală cu apă. Dacă peste 3 zile de tratament starea nu se ameliorează, se trece la alt medicament.

Supradozare

În cazul înghiţirii preparatului se recomandă vomă indusă cu apă caldă şi sărată sau excitarea faringelui, Lavaj gastric, cărbune activat, mucilagiu de amidon.

Efecte adverse

Reacţii alergice (iodism), senzaţie de usturime pe locul aplicării.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la iod şi alte componente ale preparatului, hipertiroidismul, insuficienţa cardiacă congestivă, vârsta sub 8 ani.

Interacţiuni

Reduce efectul altor dezinfectante. Nu se administrează concomitent cu apa oxigenată sau alte dezinfectante.

Precauţii

A nu se înghiţi sau inhala. Preparatul poate fi utilizat şi de copiii peste 8 ani, dacă acceptă introducerea aplicatorului în cavitatea bucală şi pot reţine respiraţia în timpul pulverizării preparatului. A nu se utiliza în apropiere de flacără deschisă.

Termen de valabilitate: 3 ani.

Condiţii de conservare: Temperatura sub 250 C, loc uscat, ferit de lumină.

Statutul legal: Cu prescripţie medicală..