Dermatologie

Valtrex tab 500mg N10

181,95 MDL
cu TVA Temporar comenzile nu pot fi livrate, dar pot fi ridicate de la sediul farmaciei (vizavi de str. Columna 61)

Valtrex tab 500mg N10

Quantity

Ultimele produse in stoc

Valaciclovir

Valaciclovirum

J05A B11 - Antiviral

Particularităţi farmacologice

Valaciclovirul este valil-esterul aciclovirului şi poate fi considerat ca un promedicament, deoarece în organism se transformă în aciclovir. Se absoarbe rapid şi totalmente. Aciclovirul este un analog aciclic sintetic al unui nucleozid purinic. Pentru a deveni activ trebuie supus fosforilării prin intermediul timidin-kinazei. Monofosfatul este transformat ulterior în difosfat de guanilat-kinază, apoi în trifosfat de o serie de enzime celulare. Aciclovirul-trifosfat interferă cu ADN polimeraza virală şi inhibă replicarea ADN-ului viral. Este activ faţă de Herpes simplex tip 1 (HSV-1) şi 2 (HSV-2), Varicella zoster (VZV), Epstein.Barr (EBV) şi citomegalovirus (CMV). Virusurile sunt enumerate în ordinea descrescândă a sensibilităţii lor la aciclovir. Aciclovirul este puţin toxic pentru celulele neinfectate din cauză că 1) acestea îl utilizează într-o măsură mai mică, 2) îl transformă mai puţin în forma activă şi 3) ADN-polimeraza umană este mai puţin sensibilă la forma lui activă.

Indicaţii

Herpes zoster asociat cu dureri accentuate, nevralgia postherpetică, herpesul simplu cutanat sau al mucoaselor, herpesul genital, stadiile precoce ale HIV infecţiei.

Utilizare terapeutică

În tratamentul herpesului zoster câte 1.000 mg de 3 ori pe zi timp de 7 zile. În herpesul simplu câte 500 mg de 3 ori pe zi timp de 5 zile, în cazurile mai grave până la 10 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu se cunosc. În caz accidental se va recurge la hemodializă.

Efecte adverse

Discomfort gastrointestinal (greţuri, vărsături), confuzie. Posibilă insuficienţa renală, anemie hemolitică microangiopatică, trombocitopenie (în tratamentul de durată cu doze mari pe fondul imunodeficicenţei)

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat.

Interacţiuni

Cimetidina şi probenecidul cresc nivelul plasmatic al preparatului prin reducerea excreţiei renale.

Precauţii

Afecţiunile renale, vârsta fragedă şi bătrânii cu clearance-ul creatininei scăzut.

 

Specialităţi

Valtrex 250 mg tablets, Valtrex 500 mg tablets (The Wellcome Operations Ltd., Marea Britanie)

Prezentare: Comprimate 250 mg şi 500 mg N 10. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura sub 300 C Sl. Cu prescripţie medicală.